• Inspiratie Yoga

    Een zachte flow in stilte

    Lees meer

Yin Yoga

Yin yoga wint in Nederland snel aan bekendheid. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.

Geeft ruimte ,laat voelen ,verbindt met je emotie, verkent je fysieke grenzen, boort diepere lagen aan, geeft gronding,
ademt lucht, laat water stromen.

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga, je richt je aandacht op de ontspanning van de spieren. De houdingen worden op een passieve maar toch op een intensieve manier beoefend omdat ze lang worden aangehouden. ( tussen 1 en 8 minuten)
Hiermee wordt met name het bindweefsel (ook in de spieren) opgerekt en gehydrateerd. Het verandert dus de structuur van het water in ons lichaam. De gewrichten worden zo beweeglijker en actiever en er ontstaat meer opening en ruimte in het lichaam.

Mocht je een van mijn lessen volgen dan zal ik je met mijn woorden meenemen, je hebt geen kans om met je gedachten weg te vluchten. Je zal bij die plekken komen wat aandacht vraagt en je zal voelen en ervaren dat je zelf een heleboel kan met jouw bewustzijn. Misschien wel meer dan je ooit had durven dromen.

Heb je vragen neem gerust contact op.

© Copyright - MargotYoga 2016